Ramadhan bersama susu kambing asli ZM Farm

Pada bulan Ramadhan ini pastinya kita mudah rasa penat, letih dan sebagainya. Antara puncanya ialah pengambilan makanan yang kurang berkhasiat. Hakikatnya penat, letih, sihat semuanya daripada Allah.
Mengikut syariat, jika sakit makanlah ubat, jika lapar makanlah, jika haus minumlah. Tapi jangan yakin dengan makan ubat sakit boleh sembuh, jangan yakin dengan makan boleh kenyang, yakin hanya pada Allah. Kerana manfaat dan mudarat hanya datang dari Allah.

Persediaan diri untuk berpuasa selama lebih kurang 13 hingga 14 jam memerlukan sistem ketahanan badan yang baik untuk aktiviti seharian kita seperti bekerja dan sebagainya. Kami dari ZM Farm menyarankan anda untuk bersahur dan berbuka dengan memakan makanan sunnah dan juga jangan lupa untuk minum susu kambing asli ZM Farm pada waktu sahur dan juga berbuka, kerana begitu banyak khasiat yang ada dalam susu kambing asli yang baik untuk sistem ketahanan tubuh badan kita sepanjang hari.

Bagi mereka yang berada di sekitar bandar masai, anda boleh dapatkan susu kambing asli ZM Farm di ICT Centre Masai ataupun anda boleh hubungi :  INDRAIKA 013-7789059 / IZINDA 017-7945364.

Kami mengucapkan selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat.

Scroll to Top